
Wiosenna sałatka
Artykuł został znaleziony w archiwum wcześniejszej wersji domeny, został przywrócony ponieważ informacje w nim zawarte mogą być dla kogoś pomocne.
Z racji upałów, każdy z nas ma ochotę zjeść coś lżejszego . Przerzucamy się na dania na zimno , lekkie i orzeźwiające . Mam dla Was propozycje na sałatkę . Odpowiednią dla wegetarian bo jest źródłem wapnia i żelaza , które są często niedoborowe w diecie osób nie spożywających mięsa .Może być również świetnym posiłkiem dla wegan jeśli zamienia ser na tahinii czyli paste z sezamu 🙂
Składniki :-garść mieszanki sałat -około 20 gramów -1 pęczek boćwiny -100 gramów -1 żółty pomidor -150 gramów -pomidorki koktajlowe-kilka sztuk-1 burak gotowany-100 gramów -ser Grana padano-30 gramów-awokado 1/2 małego-40 gramów-oliwa z oliwek – 1 łyżeczka-sok z cytryny -1 łyżka-kapary w occie winnym 1 łyżka
Na głęboki talerz wyłożyć sałatę , posiekaną boćwinę , ćwiartki pomidora , plastry awokado oraz buraka . Dodać kapary oraz posypać startym serem . Całość polać sosem z oliwy z oliwek , soku z cytryny oraz ulubionych przypraw 🙂
Smacznego !!!
Artykuł został znaleziony w archiwum wcześniejszej wersji domeny, został przywrócony ponieważ informacje w nim zawarte mogą być dla kogoś pomocne.
Może Ci się spodobać

Choroba Parkinsona: Zrozumieć Przyczyny, Objawy i Metody Leczenia
9 maja, 2023
Badanie wzroku i korekcja wady. Okulary czy soczewki kontaktowe?
22 kwietnia, 2021