
Jaglano-kokosowe ciasteczka z bakaliami
Artykuł został znaleziony w archiwum wcześniejszej wersji domeny, został przywrócony ponieważ informacje w nim zawarte mogą być dla kogoś pomocne.
Składniki:
-100 gram kaszy jaglanej ( waga przed ugotowaniem)-miarka odżywki białkowej (u mnie smak latte)-60 gram wiórków kokosowych zmielonych na mąkę-bakalie –u mnie garść –orzechy włoskie , laskowe , morele suszone ,daktyle *-erytrytol –ilość uzależniona od preferencji smakowych
Przygotowanie:
Kasze jaglana gotujemy do momentu aż wchłonie całą wodę. Studzimy . Dodajemy zmielone wiórki kokosowe , odżywkę białkową i miksujemy na gładką masę. Dodajemy rozdrobnione bakalie.Mieszamy łyżką .Wykładamy na papier do pieczenia natłuszczony olejem kokosowym. Pieczemy z termo obiegiem 25 minut, następnie wyłączamy piekarnik i zostawiamy w ni ciasteczka na 25 minut. Wyjmujemy studzimy i jemy J
*nie powinno się obrabiać termicznie nasion oraz orzechów jednakże robiąc to sporadycznie tak jak ja nie mamy się czym martwić
Smacznego!
Artykuł został znaleziony w archiwum wcześniejszej wersji domeny, został przywrócony ponieważ informacje w nim zawarte mogą być dla kogoś pomocne.
Może Ci się spodobać

Optymalizacja żywienia u sportowców
26 września, 2017
Pudding z tapioki
4 kwietnia, 2018