
Daktylowe kulki
Artykuł został znaleziony w archiwum wcześniejszej wersji domeny, został przywrócony ponieważ informacje w nim zawarte mogą być dla kogoś pomocne.
Słodkie, idealne do zabrania w drogę , a co najważniejsze z samych zdrowych składników . Szybko się je robi, ale też szybko znikają .
Składniki:
-130 gramów suszonych daktyli
-70 gramów mieszanki nasion i orzechów(u mnie siemię lniane , nasiona chia, migdały , orzechy włoskie i laskowe oraz pestki dyni)
-30 gramów czekolady gorzkiej o zawartości minimum 90 % kakao
Do obtoczenia :
-zmielone wiórki kokosowe
-zmielone na puder owoce liofilizowane
Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na godzinę . Po tym czasie odlać wodę i zmiksować owoce na gładką masę . Dodać pokruszoną czekoladę oraz rozdrobnione orzechy i nasiona . Formować kulki i obtoczyć w mące kokosowej lub owocach liofilizowanych -u mnie akurat truskawka.
Smacznego !
Artykuł został znaleziony w archiwum wcześniejszej wersji domeny, został przywrócony ponieważ informacje w nim zawarte mogą być dla kogoś pomocne.

SIBO -cz I
Może Ci się spodobać

Optymalizacja żywienia u sportowców
26 września, 2017
Bardzo sucha skóra twarzy – jak ją nawilżyć?
9 października, 2020